21 Julai 2011

Teknik memperdaya dan diperdaya masuk skim cepat lingkup

     Assalamualaikum hai semua, dek kerana tak tau nak buat ape skrg ni aku nak story sikit pasal beberapa teknik mempengaruhi org adoi pun.....Oleh kerana aku penah terjebak dalam bidang perniagaan satu masa dulu aku dah diajar beberapa teknik yang mantopb lagi terkesan nye pun adoi. First thing welcome aboard to the law of ion, positif dan juge negatif nye adoi pun.

     Berkenaan seperti tajuk lepas kita mempunyai inner energy yg terkandung didalam badannye pun cas-cas zarah dan jirim manusia yang mudah tertumpu kepada cas yang lebih besar. So kalau anda mahu berjaya campurla dengan orang2 yg berjaya, kerana secara tak sengaja kita akan mudah menerima segala pertuturan mereka2 ini nye pun adoi. Bandingkan diri anda bila duduk dgn orang yang positif dan negatif. ketara kesannya jika diamati. (sila rujuk post lepas)

    Salah satu teknik lembut lagi cam hampeh (sape yang tahu la) mereka2 ini yg berbisnes ialah dengan mencungkil perasaan mangsa  pendengar contohnya mengajak tuk bercerita tentang kerja masing2 sambil  menyokong keluhan si mangsa, kadang-kadang tu pulak bila kita yang bercerita dia pulak yg lebih2 ceh. Kununnya caring la hahaha. Then dia akan cakap soal masa, berapa masa yang mangsa gunakan untuk tido, makan, berehat. Dah kompom anda akan kantoi kerana waktu normal kita bekerja hanya 8 jam. Selebihnya 8 jam utk tido dan 8 jam lagi untuk???? Diorang akan tab kat situ, then kita akan sedar masa kita banyak membazir selama 8 jam sehari. So why not you gunakan utk perkara yg berfaedah??? kikiki..amek kau. Ha lupe nak cakap, dia akan tanya kita sampai bila nak makan gaji, gaji tak cukup dan macam2 lagi adoi nye pun. Impian jugak salah satu senjata power, paling power ialah bercakap mengenai Haji dan umrah ataupun orang tua. (mampos kau nak elak mane) . Haha oh ya aku cerita ni bukan nak back up mana2 okay. 

     Okey di pendekkan cerite bila anda berjaya menjadi mangsa seseorang menjalankan bisnes cepat lingkup dan bengkrapsi anda akan menjadi terlalu bersemangat, dengan semua orang anda akan cerita, jumpe saje sape-sape mesti anda akan bercerita walau anda seorang yang bisu sebelum itu (acah jer). Kalau berjaya alhamdulillah kalau tak, memang mental la hua3. Perasaan terlalu mengharap seseorang akan jadi macam anda masa tu sangatlah tinggi, yela kan positif giler masa tu. Tak semua akan berjaya jadi macam anda kerana tak semua berjaya, nama pun bisnes cepat lingkup mesti ada yang mati barulah yang berjaya tu boleh pijak utk naik lebih tinggi. Korang takkan putus asa kerana mungkin dah keluarkan modal besar gabak dan tanak rugi ditengah jalan. Anda akan berusaha sampai semput-semput bahasa dan masa tula baru nak menyesal la rugi la semua tu nye adoi pun. Kamon la jangan jadi bodoh, bukak bisnes sendiri jangan join2 benda pelik2 tu semua  kencing merata jer. Macam2 bisnes bole buat sekarang ni, rilek beb! Ada jugak teknik memula belanja sakan mangsa tu siap tunjuk itu ini pakai laptop, naik kete mewah la kununnye adoi pun tapi hampeh. Kete kompeni jer cis cis haippp..tapi bila dah masuk bisnes diorang silap2 tegur pun tak . Ini la kenyataan dari aku yang ada pengalaman ni bro dan beb.

     Sebenarnya memang betul perkara kat atas tu, boleh digunakan utk mempengaruhi seseorang but plz jgn gunakan utk bisnes cepat mampuih kesian kat depa. Mane2 bisnes kalau nak orang lain jadi bawahan memang macam tu lah gamoknye. Kepala aku ni dulu disetting oleh org atasan utk buat bisnes tu, ramai giler orang kaya lepak ngan aku masa tu (takcaye ke? betolla sbb diorang nk aku berjaya hehehe) . Ok aku fail, sebab diri aku sendiri walau masa tu dah masuk tahap manager, nak tahu sebabnye??? DIRI SENDIRI PAHAM! Aku cakap macam ni sebab bisnes tu dah puluhan tahun bertapak halal lagi toyyiba. Wassalam.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails

Label

ISLAM (37) aku (29) PEDOMAN (12) kenangan (12) aku merepek (7) buka minda (7) KERJAYA (4) LIRIK (4) hidup (4) muzik (4) AIDILFITRI (3) ALAM MISTIK (3) JODOH (3) KEMBARA (3) LAGU (3) Puitis (3) RENUNGAN (3) SARAWAK (3) TUDM (3) sukan (3) 2011 (2) AL QURAN (2) Aircraft (2) FILEM (2) FREEMASON (2) INDONESIA (2) INFORMASI (2) JENAYAH (2) KASIH IBU (2) KEBENARAN (2) KEJURUTERAAN (2) MATI (2) PATRIOTIK (2) PENGHAYATAN (2) PERJUANGAN (2) SEJARAH (2) TAUBAT (2) UCAPAN (2) YAHUDI (2) bisnes internet (2) keje (2) memasak (2) motor (2) resepi (2) sajak malam (2) 100PLUS (1) 2010 (1) 7TRIBE (1) ALAM KUBUR (1) AMY SEARCH (1) ANJING (1) ART OF LIFE (1) ARTIST (1) BAHASA (1) BAIK (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (1) BISNES (1) BRUTAL (1) BURJ DUBAI (1) C-130 (1) CALL (1) CINTA (1) CN235 (1) CRIME (1) DARJAH SATU (1) DRUM (1) DUA LAUTAN (1) DUNIA (1) FACEBOOK (1) GAME (1) GITAR (1) GULA (1) HAIWAN (1) HARGA (1) HOBI GAMBAR TRAVEL (1) IT (1) Indon (1) JAHAT (1) JAMMING (1) JAPAN (1) JIWANG (1) JOHOR (1) KEBENARAN BUKA MINDA (1) KEDAI GITAR (1) KEYBOARD (1) LAMUNAN (1) LANEY (1) MAKANAN (1) MALAYSIA (1) MAULIDURRASUL (1) MEKAH (1) MERAPU (1) MICROGENIUS (1) MIMPI (1) MUSIC (1) Maling (1) NABI MUHAMMAD S.A.W (1) NEGATIF (1) NIPPON (1) PEAVEY (1) PELIK (1) PERMAINAN (1) PERMANDANGAN (1) PESAWAT PEJUANG-BHG 1 (1) POSITIF (1) SAINS (1) SHARING (1) SMS (1) SYAWAL (1) Syair (1) TAGGED (1) TAIPEI 101 (1) TAKWIM (1) TARIKH (1) THE RAFFLES (1) THE TRUTH (1) TIMUR BARAT (1) TRADISI (1) TULISAN (1) VALENTINE (1) VIOLIN (1) VIRUS (1) X-JAPAN (1) XPDC (1) ZINA (1) ZYNGA POKER (1) anak (1) belasah jer (1) bolasepak (1) ekspidisi (1) fakta menarik (1) gadget (1) gaduh (1) handphone (1) jelajah (1) kamera (1) kasih sayang (1) kekeluargaan (1) kuching (1) memori (1) nasihat (1) olympic (1) pakistan (1) pengkebumian (1) politik (1) saudara (1)