10 Februari 2010

Acer 4530 aku kena curi.






*Assalamualaikum*


Dah lama nampaknya aku tak buat blog post baru selepas kehilangan laptop kesayangan aku tu, memang hampa la kalau kat dalam tu mcm2 data ade, gambar, lagu, games, dan mcm2 lagi dokumen penting aku semuanya hancus.Tambah pulak pendrive aku pada masa yang sama crash pulak adessss.....tu yang aku geram, gambar2 masa aku on job training dan gambar exspidisi2 aku yg dah tentu aku sayang, takkan nak buat balik xpdc2 tu tak logik ar...tapi apekan daya, si pencuri dah bawa lari laptop aku..nak salahkan sapa pun tak tau, tapi yg aku tau masa tu aku pegi keje then dapat msj dari buddy bilik aku yg laptop aku dah hilang....perghhhhhh.....giler nih.. tapi tah camne aku relax jer, walau merata aku cari. Yang pasti yang rembat laptop aku tu kawan-kawan aku gak. Tak pernah kat area blok aku ni ade pemburu laptop, kalau pemburu hanset tu banyakla. Takpe2 mungkin hari tu hari die, hari aku akan sampai gak nnt untuk die. Ramai kawan2 aku suruh bomohkan je budak yg rembat laptop aku tu tapi aku rasa tak payah la, mcm syirik pon ade...tapi..aghhhh tak payah la...biarkan..kat dunia je die lepas, kat akhirat jumpa aku gak kan.

Aku rasa lepas kehilangan laptop aku ni rasa hidup aku mcm tak best je, yela takde tmpt nk buat release tension time balik keje.. selalu pon kalau time tak keje aku lagi suka duk bilik layan laptop..jimat sket duit aku hehehe...mane nak cari duit beli laptop hmmm....yang penting aku takkan mencuri mcm perembat laptop aku tu, berpijak di kaki sendiri di bumi yang nyata ni. Aku doakan semoga pencuri tu terima petunjuk dari yg Esa...agar tak nak mencuri lagi. Ape-ape pun hidup mesti diteruskan yeahhh....banyak lagi perjuangan yg perlu ditunaikan..lepas ni hero baru akan muncul, Acer 4740G multitasking hahaha..spec paling mantop dan paling latest InsyAllah..

sampai sini sajalah coretan aku...jumpa lagi...

Assalamualaikum~~

8 ulasan:

FaTiN berkata...

serius laptop kena curik?
banyak2 doa biar pencuri tu tergerak hati nak pulangkan laptop faizal tu. tak nak buat report polis ke? kasi pencuri tu cuak sikit

Rash berkata...

cian nye kt awk..
hmm sabar jela..
mayb ade rezeki awk kt lain nnti ^^

Al-Faizal berkata...

hehe susah nk ckp la kawan2..benda nk jadik, dh amek laptop baru nie..nnt faizal buat post terbatu erkk....mengenai laptop baru sy nih hehehe...thanks 4 comments..

Black: berkata...

nnt ko dpt duit bisness sms ko tu.. ko beli lg canggih.. bior pencuri tu jeles.. yg dah ilang tu tawakkal je le.. bukan rezeki kite agak nye..

Al-Faizal berkata...

tu la pasal...ssh aku kalau takde laptop...mudah2an bisnes aku tu berjaya..

Afzainizam berkata...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…
Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Al-Faizal berkata...

salam afzainizam, wah pandainyer ckp cina hehe...bila2 leh ajar k. thanks 4 comments..

afzainizam berkata...

Salam Maulidur Rasul dari kami:
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ziarah kami ke blog entry anda tanpa di undang...
Moga dengan cara ini kami dapat mengiratkan silaturahim kita bernama insan...

Salallahu ala Muhammad
Salallahu alaihi wassalam

Selawat ke atas-Mu Nabi
Sejahtera ke atas-Mu Rasul

Akhlak yang terpuji
Kau contoh yang tertinggi
al Quran dan Hadith
Itu peninggalan mu
Rasulullah..
Kami menyintai mu

Sungguh mulianya pekertimu
Sinar bercahaya di wajahmu
Kaulah Nabi kekasih Allah
Kau jadi insan pilihan

Demi umat rela berkorban
Jiwa dan raga kau taruhkan
Demi Tuhan kau tempuhi
Dugaan dan cabaran

Ya Rasulullah
Tika mula kau menerima wahyu
Hatimu resah tiada menentu
Khadijah mengukir kata-kata
Bahwa kau Rasul buat seluruh umat
(Bahwa kau Nabi buat seluruh umat)

Bila kau hampir memejamkan mata
Lidahmu basah menyebut ummati
Kasih sayangmu tak bisa digambar
Hanya selawat pengikat kasih

Related Posts with Thumbnails

Label

ISLAM (37) aku (29) PEDOMAN (12) kenangan (12) aku merepek (7) buka minda (7) KERJAYA (4) LIRIK (4) hidup (4) muzik (4) AIDILFITRI (3) ALAM MISTIK (3) JODOH (3) KEMBARA (3) LAGU (3) Puitis (3) RENUNGAN (3) SARAWAK (3) TUDM (3) sukan (3) 2011 (2) AL QURAN (2) Aircraft (2) FILEM (2) FREEMASON (2) INDONESIA (2) INFORMASI (2) JENAYAH (2) KASIH IBU (2) KEBENARAN (2) KEJURUTERAAN (2) MATI (2) PATRIOTIK (2) PENGHAYATAN (2) PERJUANGAN (2) SEJARAH (2) TAUBAT (2) UCAPAN (2) YAHUDI (2) bisnes internet (2) keje (2) memasak (2) motor (2) resepi (2) sajak malam (2) 100PLUS (1) 2010 (1) 7TRIBE (1) ALAM KUBUR (1) AMY SEARCH (1) ANJING (1) ART OF LIFE (1) ARTIST (1) BAHASA (1) BAIK (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (1) BISNES (1) BRUTAL (1) BURJ DUBAI (1) C-130 (1) CALL (1) CINTA (1) CN235 (1) CRIME (1) DARJAH SATU (1) DRUM (1) DUA LAUTAN (1) DUNIA (1) FACEBOOK (1) GAME (1) GITAR (1) GULA (1) HAIWAN (1) HARGA (1) HOBI GAMBAR TRAVEL (1) IT (1) Indon (1) JAHAT (1) JAMMING (1) JAPAN (1) JIWANG (1) JOHOR (1) KEBENARAN BUKA MINDA (1) KEDAI GITAR (1) KEYBOARD (1) LAMUNAN (1) LANEY (1) MAKANAN (1) MALAYSIA (1) MAULIDURRASUL (1) MEKAH (1) MERAPU (1) MICROGENIUS (1) MIMPI (1) MUSIC (1) Maling (1) NABI MUHAMMAD S.A.W (1) NEGATIF (1) NIPPON (1) PEAVEY (1) PELIK (1) PERMAINAN (1) PERMANDANGAN (1) PESAWAT PEJUANG-BHG 1 (1) POSITIF (1) SAINS (1) SHARING (1) SMS (1) SYAWAL (1) Syair (1) TAGGED (1) TAIPEI 101 (1) TAKWIM (1) TARIKH (1) THE RAFFLES (1) THE TRUTH (1) TIMUR BARAT (1) TRADISI (1) TULISAN (1) VALENTINE (1) VIOLIN (1) VIRUS (1) X-JAPAN (1) XPDC (1) ZINA (1) ZYNGA POKER (1) anak (1) belasah jer (1) bolasepak (1) ekspidisi (1) fakta menarik (1) gadget (1) gaduh (1) handphone (1) jelajah (1) kamera (1) kasih sayang (1) kekeluargaan (1) kuching (1) memori (1) nasihat (1) olympic (1) pakistan (1) pengkebumian (1) politik (1) saudara (1)