21 Januari 2010

DUIT KITA ADA UNSUR MASONIC???

Adakah ini hanya kebetulan ataupun memang sengaja dibuat begini?
mase tgh keje tadi aku terperasan pulak simbol ni kat blog2 yg dah aku bace, mungkin ada persamaan ataupun sengaja pihak yg membuat duit kita ni nk memasukkan unsur2 masonic??

cuba perhatikan persamaan checkered floor yang biasanya digunakan dalam upacara ritual freemason dan pada duit ini.

Gambar ini adalah lodge freemason

dan juga cuba lihat gambar ini


Adakah anda tahu binatang apakah ini? dan juga simbol bulan dan matahari/ siang dan malam ataupun trans dimensi??


pharaoh hound(binatang kesayangan firaun)
anda boleh lihat tugu2 binatang ini di Mesir.


tgk je kat atas tiang tu nampak tak?


pada sesiapa ada pendapat mengenai isu duit kita ni sila lah kemukakan di komen, manalah tahu kamu ada wat kajian ke ataupun ape2..tQ....





13 ulasan:

Sendra berkata...

uishh,aritu AJL pun ada unsur2 ni..sekarang duit pula..biar betul malaysia ni..thanks buat review ni..tak pernah fikir pun..

Al-Faizal berkata...

okay cuma saya tak wat selidik btl2 lagi isu nie...

Hamiza berkata...

salam..issskkk2..x pernh selidik la plk..
mcm2 hal n isu skrg ni kan..teruskan mengkaji en faizal

Are'Ja_(",) berkata...

nice entry..
ape yg awk tulis tu..semuanya btul :)
so teruskan penulisan awk :)

Al-Faizal berkata...

thanks 4 support, sry sngt sbb terlalu ringkas..

AriesGulrzz berkata...

kaji la.. hehe..bagus2.. terus kan usaha... erm.. sambil kaji jom la jd follower untuk blog member OKU aku.. n bg la semngat kt dia k.. dia perlu support dr korang.. tq..hehe, bukan promosi tp rasa tpanggil untuk tolog org2camni nk bjaya.. Korang camne??

Al-Faizal berkata...

hehe okay aku suka bantu oku sbb arwah abang aku pon dlu oku gak..ok ill then follow u k..tapi mane link?

Tanpa Nama berkata...

negara kita mmg dah lama kena kontrol ngan diorang.. dari parti2 kita(umno,pkr), bendera negara kita, bendera askar kita, warna lambang askar underground kita,ngo2 yg perjuangkan hak2 samarata wanita(sister in islam) dan mcm2 lagi la...

1malaysia = 1israel
islam hadhari = agama kristian ditukarkan kepada agama pagan(cite dulu2)

sumenye memperjuangkan bangsa. utk melengkapkan 1 NWO.. bukan lagi memperjuangkan islam..

kalo tgk ucapan menteri2 kita pn kadang2 boleh nampak ada yg menyesatkan..ko cube cari penaung rotary club ngan lioness club(kot..x igt) ..sape yg pegang??
ko search rotary club malaysia freemason..

hidup kita asyik kena sumbat dgn hiburan dan duit.. sume nak maju dgn duniawi jek.. tgk la ape dah jd kat kita dan kawan2..

kalo ko cube cari pasal nwo @ one eye conspiracy kat utube comfirm ko dapat tgk ada user yg comment pasal 12/12/2012 ..tarikh tu ada something fishy.. mungkin diorang start operasi secara besar2an @ tarikh dajjal keluar? tah? yg boleh kita buat skang, bertaubat la. belajar jadi islam sbenar2nya. penuhkan ilmu di dada. jgn sampai kita di murkai Allah. igt la kawan..biar la org lain mengejek kita.. biar la payah mana pun.. cari la Allah.. jadikan itu jihad kita.. jgn buat kesalahan seperti rakan2 kita.. yg abaikan petunjuk neh @ yg nampak dan x berbuat ape2.. jgn la sampai kita lebih kan mengkaji mende ni dari mengkaji islam..


-407-

Tanpa Nama berkata...

oh yeap.. maaf kalau ada yg tersinggung.. bukan sengaja nk berpolitik.. sy pn xpnah mengundi lg.. cuma sampaikan apa yg sy tahu je..

hope sume boleh open pasal neh.. jgn open pasal 'ehem2' jep.. aha

Mr.Z berkata...

wah2..illuminati?

Al-Faizal berkata...

ok lah buat anynomus yg saya tak tahu sapa tu trima kasih atas komen anda, saya hargai, maaf la kalau kajian sendiri saya ni boleh mmbawa sesuatu yang tidak selesa. Jujur saya katakan sebenarnya sebelum saya terkaji benda2 ni saya kurang beramal mungkin kerana kesibukan duniawi ataupun kerana salah saya sendiri. saya akui mmg benar kita wajib mencari kebenaran islam yg sememangnyer dituntut oleh Allah S.W.T. selepas saya buat research persendirian melalui blog2, youtube dan pelbagai sumber,kemudian saya jumpa diri saya yg sebenar dan cuba menjadi umat islam yg menjalankan kewajipannya setelah sedar akan keadaan dunia kini yg sebenar. Selepas itu saya terfikir kalau dgn cara ini mungkin blh mnyedarkan sesettengah pihak saya akan cuba berkongsi pengetahuan saya. Bukan kerana sbb perkara2 spt ini kita berubah tapi percayalah kiamat itu tidak lama lagi dan kita umat manusia sebenarnya sudah kesuntukan masa untuk bertaubat dan kembali kpd jalan Allah, oleh itu marilah kita sama-sama memilih jalan yg benar SEKARANG JUGA sebelum pintu itu tertutup.. InsyAllah..

@wad berkata...

Tu bukan pharaoh hound la... Itu ialah haiwan kijang. Logo kijang itu diambil dari kupang kelantan yang dijumpai suatu masa dahulu...

Ajai wak Man berkata...

panjangnyerrr ekor kijang tu.

Related Posts with Thumbnails

Label

ISLAM (37) aku (29) PEDOMAN (12) kenangan (12) aku merepek (7) buka minda (7) KERJAYA (4) LIRIK (4) hidup (4) muzik (4) AIDILFITRI (3) ALAM MISTIK (3) JODOH (3) KEMBARA (3) LAGU (3) Puitis (3) RENUNGAN (3) SARAWAK (3) TUDM (3) sukan (3) 2011 (2) AL QURAN (2) Aircraft (2) FILEM (2) FREEMASON (2) INDONESIA (2) INFORMASI (2) JENAYAH (2) KASIH IBU (2) KEBENARAN (2) KEJURUTERAAN (2) MATI (2) PATRIOTIK (2) PENGHAYATAN (2) PERJUANGAN (2) SEJARAH (2) TAUBAT (2) UCAPAN (2) YAHUDI (2) bisnes internet (2) keje (2) memasak (2) motor (2) resepi (2) sajak malam (2) 100PLUS (1) 2010 (1) 7TRIBE (1) ALAM KUBUR (1) AMY SEARCH (1) ANJING (1) ART OF LIFE (1) ARTIST (1) BAHASA (1) BAIK (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (1) BISNES (1) BRUTAL (1) BURJ DUBAI (1) C-130 (1) CALL (1) CINTA (1) CN235 (1) CRIME (1) DARJAH SATU (1) DRUM (1) DUA LAUTAN (1) DUNIA (1) FACEBOOK (1) GAME (1) GITAR (1) GULA (1) HAIWAN (1) HARGA (1) HOBI GAMBAR TRAVEL (1) IT (1) Indon (1) JAHAT (1) JAMMING (1) JAPAN (1) JIWANG (1) JOHOR (1) KEBENARAN BUKA MINDA (1) KEDAI GITAR (1) KEYBOARD (1) LAMUNAN (1) LANEY (1) MAKANAN (1) MALAYSIA (1) MAULIDURRASUL (1) MEKAH (1) MERAPU (1) MICROGENIUS (1) MIMPI (1) MUSIC (1) Maling (1) NABI MUHAMMAD S.A.W (1) NEGATIF (1) NIPPON (1) PEAVEY (1) PELIK (1) PERMAINAN (1) PERMANDANGAN (1) PESAWAT PEJUANG-BHG 1 (1) POSITIF (1) SAINS (1) SHARING (1) SMS (1) SYAWAL (1) Syair (1) TAGGED (1) TAIPEI 101 (1) TAKWIM (1) TARIKH (1) THE RAFFLES (1) THE TRUTH (1) TIMUR BARAT (1) TRADISI (1) TULISAN (1) VALENTINE (1) VIOLIN (1) VIRUS (1) X-JAPAN (1) XPDC (1) ZINA (1) ZYNGA POKER (1) anak (1) belasah jer (1) bolasepak (1) ekspidisi (1) fakta menarik (1) gadget (1) gaduh (1) handphone (1) jelajah (1) kamera (1) kasih sayang (1) kekeluargaan (1) kuching (1) memori (1) nasihat (1) olympic (1) pakistan (1) pengkebumian (1) politik (1) saudara (1)