10 Julai 2010

Preview filem PREDATORS

 Time aku tulis blog post aku baru je balik dari tengok citer 'Predators' yang baru dilancarkan kat pawagam2 semalam iaitu 8/07/10. Sampai je kat panggung aku tengok ramai giler orang mcm takde can je hari ni nk tgk citer predators tu. First time sampai sekarang aku memang minat kat citer ni dek kerana senjata2 mantap yg slalu team manusia lawan diorang. So aku ambik la tiket midnight pkul 1245a.m tadi.

   First babak yang dah buat aku kompius camne geng2 manusia ni turun kat tempat yang dorang sendiri tak tau. Mulanya hero ni tengah jatuh dari langit sambil pengsan, tetiba sedar pastu trus payung terjun terbukak tu pon last minit. Dah tentu parah la jugak jatuh ke tanah sebab payung lambat buka. Aku ingatkan die sorang je rupenye ade lagi ramai yang senasib dengan die sma cara camne dia jatuh dari langit. Korang musti pikir dorang jatuh dari mane, kapal terbang ke ape ke? Tu nanti aku cakap la hehehe. Diorang ade tujuh orang kalau tak silap aku termasuk seorang pompuan dengan seorang tu islam sebab ada babak die tgh semayang. Tapi pompuan tu yahudi, yahudi israel a.k.a amerika hahaha. Group diorang tu semua ada kepakaran masing2, hero tu askar upahan heroin plak askar militan israel kira IDF la tu kononnyer (hotak die la). Ada yakuza sorang , askar chechnya, dokter ngan ape lagi tah.

   Sebenarnya semua tak tau kat mane diorang mase tu sebab semuanya berlainan, hutan je mcm hutan amazon tapi ada binatang pelik2 yg rakus dan ganaz. Sepanjang diorang berjalan nk cari jalan keluar matahari tak jatuh. Lagi la dorang kompius, kompas tak dpt cari kutub so pegi mana2 pon tarak guna. Memula dorang ni kena serang sekumpulan macam anjing ape tah tak penah aku menengoknyer hahaha kira dari plenet lain la gamaknyer, beberapa org terbunuh dan tercedera. Hero tu mcm dapat agak yg dorang ni dijadikan buruan oleh sesuatu pihak sebab banyak jumpe jerat. Dalam jalan punya jalan tu terjumpa plak tempat bangkai2 mcm previous cter predators yang lama, tapi ada sekor predator yang kena ikat. Apehal tah die. Kompius lagi aku. Tetiba muncul plak sorang manusia ni leh nyamar mcm predator plak leh ilang2 macam biskut merry tu hahaha. rupanya die salah seorang yg selamat survival dalam hutan pelik tuh. Tapi jgn silap, mamat tu rupenye nk rampas senjata group tu jer. So dipendekkan citer kena bunuh dah hahaha. Mula kat sini la predators - predators tu muncul. Ada tiga ekor tapi tak jinak la pulak, mereka ni dari spesis lain senjata pon lain sket muka lagi la lain. Mungkin yang ni makan dedak kot tak pon jagung ayam. Dalam lawan punya lawan tinggal la sekor yg ganaz dan selamber kununnyer. Dalam masa yang sama spesis kuno tadi hero dah lepaskan dan dgn selamber die memakai sut khas yg di jahit khas oleh juru jahit filem tu. Spesis predator lama lawan spesis predators baru. Yang lama mati camtu jer ciss. Hero lawan punya lawan biase la musti marii eh musti menang kan? End of the story hero menang ngan pompuan yahudi tu jer idop.. Adakah mereka dapat jalan keluar dari dunia pelik tu??? kena tengok sendiri la broo haha...
   Tu jer aku leh kongsi, nk lebih pegi la tgk sendiri. Komen aku filem Predators ni ada sedikit upgrade la dari segi grafik.. Selamat menonton..peace until end.

Hyprobulksms

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails

Label

ISLAM (37) aku (29) PEDOMAN (12) kenangan (12) aku merepek (7) buka minda (7) KERJAYA (4) LIRIK (4) hidup (4) muzik (4) AIDILFITRI (3) ALAM MISTIK (3) JODOH (3) KEMBARA (3) LAGU (3) Puitis (3) RENUNGAN (3) SARAWAK (3) TUDM (3) sukan (3) 2011 (2) AL QURAN (2) Aircraft (2) FILEM (2) FREEMASON (2) INDONESIA (2) INFORMASI (2) JENAYAH (2) KASIH IBU (2) KEBENARAN (2) KEJURUTERAAN (2) MATI (2) PATRIOTIK (2) PENGHAYATAN (2) PERJUANGAN (2) SEJARAH (2) TAUBAT (2) UCAPAN (2) YAHUDI (2) bisnes internet (2) keje (2) memasak (2) motor (2) resepi (2) sajak malam (2) 100PLUS (1) 2010 (1) 7TRIBE (1) ALAM KUBUR (1) AMY SEARCH (1) ANJING (1) ART OF LIFE (1) ARTIST (1) BAHASA (1) BAIK (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (1) BISNES (1) BRUTAL (1) BURJ DUBAI (1) C-130 (1) CALL (1) CINTA (1) CN235 (1) CRIME (1) DARJAH SATU (1) DRUM (1) DUA LAUTAN (1) DUNIA (1) FACEBOOK (1) GAME (1) GITAR (1) GULA (1) HAIWAN (1) HARGA (1) HOBI GAMBAR TRAVEL (1) IT (1) Indon (1) JAHAT (1) JAMMING (1) JAPAN (1) JIWANG (1) JOHOR (1) KEBENARAN BUKA MINDA (1) KEDAI GITAR (1) KEYBOARD (1) LAMUNAN (1) LANEY (1) MAKANAN (1) MALAYSIA (1) MAULIDURRASUL (1) MEKAH (1) MERAPU (1) MICROGENIUS (1) MIMPI (1) MUSIC (1) Maling (1) NABI MUHAMMAD S.A.W (1) NEGATIF (1) NIPPON (1) PEAVEY (1) PELIK (1) PERMAINAN (1) PERMANDANGAN (1) PESAWAT PEJUANG-BHG 1 (1) POSITIF (1) SAINS (1) SHARING (1) SMS (1) SYAWAL (1) Syair (1) TAGGED (1) TAIPEI 101 (1) TAKWIM (1) TARIKH (1) THE RAFFLES (1) THE TRUTH (1) TIMUR BARAT (1) TRADISI (1) TULISAN (1) VALENTINE (1) VIOLIN (1) VIRUS (1) X-JAPAN (1) XPDC (1) ZINA (1) ZYNGA POKER (1) anak (1) belasah jer (1) bolasepak (1) ekspidisi (1) fakta menarik (1) gadget (1) gaduh (1) handphone (1) jelajah (1) kamera (1) kasih sayang (1) kekeluargaan (1) kuching (1) memori (1) nasihat (1) olympic (1) pakistan (1) pengkebumian (1) politik (1) saudara (1)