19 November 2010

Mari membaca untuk renungan semua


Agak-agak korang camne keadaan dunia dlm 20 tahun lagi? skrg ni pon dh macam2 perkara berlaku. Setakat zina tu cuma jadi makanan harian. Tak pelik, budak2 kampong yang sengal pon dh pandai buat benda nie. Yang aku heran tu apasal la ada yg muka skema gabak pon dh buat benda ni diusia muda2 lagi. Buang anak toksah citer ler, mcm buang taik jer, sorok2 pastu dh busuk org jumpe kantoiii sudahh..Haisshhh..kot ye pon jgn la bangang sangat smpai buang camtu. Rasa nk langgor pakai jentolak je jantan or betina yang buang tu.

Agak2 korang ape kaitan dgn semua ni? sape nak disalahkan? mak bapak ke, tok ayah ke, tok ibu ke, along ke, kak cik ke atau kucing peliharaan diorang?...Dah takyah salahkan sesape, salahkan diri sendiri jela gamaknyer. Tapi disebalik tu musti ada para pemangkin a.k.a serbuk penaik nafsu...opss sopan kata 'secret ingredients' nyer betoi tak cikgu cakap ni hua3...Okay, lets say skg ni dunia it, dunia hiburan tanpa batasan. Even nk wat dosa skrg ni cukup murah siap diskaun dan promosi. Adoiii jgn la peningg...Sape ada FB angkat tangan? shortcut la senang, sape ada intenenen eh intenet, tv, hp kamera, DVD player angkat tangan? Hurmm toksah la ckp aku cuma aku cuma, majoriti setiap sorang ada benda alah tu an..an..? ok masuk perenggan seterusnya...zassss.-->

Bukak2 je Fb dah dpt dosa free, tgk yg tak tutup aurat lah yg ngumpat sana sini la yang mcm2 la sng cakap yang rasa diri dia besttt sgt tuh..Diorang belanjer kita dosa beb, free jer bestnyerr bestnyerr..Ni aku cakap pompuan la, suke sgt tayang rambut..ade lak yg pki completet tapi dok pakai ketat2 sampai nmpk bentuk pungkok yang bau busok tu. Hape igt best ker? kentut ko pon busok la wehhh..hahaha...Sumer tu untuk tayangan satu dunia termasuk yg msuh kanak2 mahupon yg dh menopaus ekekeke.. perkara sebegini mengundang nafsu yang tak sengaja, mulalah nk ngejas2 pastu bla...blaa..bla..tudung labuh ke ape ke skema ke pon naik hancusss..ko igt aku ckp ni tak betol ke? tanya la kawan2 korang tuh pasal hal ni...Nak suh aku citer mmg takde maser..dah beso ada kepala hotak sendiri. ermmm...camne ek, hal dara tu mcm leh tumbuh balik jer..walhal tu la satu2nyer wanita agungkan. Benda sedap pon tunggu la dulu dowh...serrrr sgt pasai pa? Hah yang laki tu jgn dok eksyen tak tentu pasaii..hangpa pon slah gak, main nk rodok jer, sok anak hang kna rodok org sapa nak tanggung? Skrg ni bayar cash tau kt dunia, tak caya hang tunggu la nnt hahaha. Cinta kunun piiirahh. Tapi klu tepuk sebelah tangan tak jadi kan? so yang pempuan tu paham2 la yer.. aku pon bukan baikkk sgt just remind korang ngan diri aku sendiri..

Pasa sape2 yg rase dh terlajak a.k.a terlanjur tu tobat lah weiiiii...sok mak bapak ko meninggal pon kna tanggung dosa korang, sbb apa? sbb korang tu produk dia dh tentu ditanya kat sana nnt. Ni aku baca dr ustaz punya cerita lah, nk tau lebih jelas kaji sendiri jangan malas okehhh! tau nk blame je tapi tak cari jawapan ape ke hal nyer??Igt dunia ni nisbah dia umpama 60(umur) : infiniti(akhirat)...ni matemantiks mudah tuk orang.

Sory ler aku bukan niat nak sakitkan hati sesiapa yang hidup mahupun yg telah meninngal dunia, sekadar sharing is caring jer...Maaf yer..wassalam.

Al-Fatihah buat pejuang-pejuang islam sepanjang zaman. tanpa mereka siapalah kita Al-Fatihah.
Hyprobulksms

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails

Label

ISLAM (37) aku (29) PEDOMAN (12) kenangan (12) aku merepek (7) buka minda (7) KERJAYA (4) LIRIK (4) hidup (4) muzik (4) AIDILFITRI (3) ALAM MISTIK (3) JODOH (3) KEMBARA (3) LAGU (3) Puitis (3) RENUNGAN (3) SARAWAK (3) TUDM (3) sukan (3) 2011 (2) AL QURAN (2) Aircraft (2) FILEM (2) FREEMASON (2) INDONESIA (2) INFORMASI (2) JENAYAH (2) KASIH IBU (2) KEBENARAN (2) KEJURUTERAAN (2) MATI (2) PATRIOTIK (2) PENGHAYATAN (2) PERJUANGAN (2) SEJARAH (2) TAUBAT (2) UCAPAN (2) YAHUDI (2) bisnes internet (2) keje (2) memasak (2) motor (2) resepi (2) sajak malam (2) 100PLUS (1) 2010 (1) 7TRIBE (1) ALAM KUBUR (1) AMY SEARCH (1) ANJING (1) ART OF LIFE (1) ARTIST (1) BAHASA (1) BAIK (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (1) BISNES (1) BRUTAL (1) BURJ DUBAI (1) C-130 (1) CALL (1) CINTA (1) CN235 (1) CRIME (1) DARJAH SATU (1) DRUM (1) DUA LAUTAN (1) DUNIA (1) FACEBOOK (1) GAME (1) GITAR (1) GULA (1) HAIWAN (1) HARGA (1) HOBI GAMBAR TRAVEL (1) IT (1) Indon (1) JAHAT (1) JAMMING (1) JAPAN (1) JIWANG (1) JOHOR (1) KEBENARAN BUKA MINDA (1) KEDAI GITAR (1) KEYBOARD (1) LAMUNAN (1) LANEY (1) MAKANAN (1) MALAYSIA (1) MAULIDURRASUL (1) MEKAH (1) MERAPU (1) MICROGENIUS (1) MIMPI (1) MUSIC (1) Maling (1) NABI MUHAMMAD S.A.W (1) NEGATIF (1) NIPPON (1) PEAVEY (1) PELIK (1) PERMAINAN (1) PERMANDANGAN (1) PESAWAT PEJUANG-BHG 1 (1) POSITIF (1) SAINS (1) SHARING (1) SMS (1) SYAWAL (1) Syair (1) TAGGED (1) TAIPEI 101 (1) TAKWIM (1) TARIKH (1) THE RAFFLES (1) THE TRUTH (1) TIMUR BARAT (1) TRADISI (1) TULISAN (1) VALENTINE (1) VIOLIN (1) VIRUS (1) X-JAPAN (1) XPDC (1) ZINA (1) ZYNGA POKER (1) anak (1) belasah jer (1) bolasepak (1) ekspidisi (1) fakta menarik (1) gadget (1) gaduh (1) handphone (1) jelajah (1) kamera (1) kasih sayang (1) kekeluargaan (1) kuching (1) memori (1) nasihat (1) olympic (1) pakistan (1) pengkebumian (1) politik (1) saudara (1)